Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler és a Siemens együttműködik a hajtásrendszerek intelligens diagnosztikájában

2021.05.11

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Siemens Large Drives Applications a Schaefflerrel karöltve viszi előre az ipari digitalizációt, az ügyfeleik igényeinek megfelelve


• A Schaeffler automatizált, digitális csapágydiagnosztikai szolgáltatása integrálásra került a Siemens IIoT platformjába, a Sidrive IQ-ba 

• A csapágy állapotának elemzése a motor állapotvizsgálatának részeként támogatja az     üzemeltetési és karbantartási intézkedéseket a nem tervezett leállások csökkentése érdekében

Az elektromos motorok – és azok központi mechanikai alkatrészei, a gördülőcsapágyak – az alapvető ipari folyamataink kulcsfontosságú elemei. A csapágyak viszik az elektromos motorban előforduló összes terhelést és feszültséget. Ezért a csapágydiagnosztika egy kulcsfontosságú mutató a motor általános állapotáról és megbízhatóságáról. A Schaeffler - mint autóipari és ipari beszállító - az üzemeltetők, gépkezelők számára állapotfelügyeleti megoldásokat dolgoz ki, és együttműködik OEM ügyfelekkel, például a Siemensszel a gépek és berendezések élettartamának növelése érdekében.

"A Schaeffler és a Siemens közötti partnerség a termékismeret és a széleskörű szakértelem szilárd alapjaira épül. Mindkét vállalat fontos szerepet játszik az ipari digitalizáció előremozdításában, és teljes mértékben az ügyfelek igényeire fókuszálnak" – tette hozzá Dr. Stefan Spindler, a Schaeffler AG Ipari üzletágának vezérigazgatója.

Szolgáltatások egyetlen platformba integrálva
A Siemens és a Schaeffler együttműködése révén összekapcsolódik a Sidrive IQ – a Siemens hajtásrendszerek és hajtásmegoldások digitális platformja -, melyben egyesül a csapágytervezés, -gyártás és -szervizelés területén szerzett évtizedes tapasztalat és szakértelem. A Sidrive IQ számos funkcióját egy gördülékenyen működő egységbe integrálja, a meghajtórendszereket pedig AI-alapú elemzésekkel és digitális tartalommal támogatja. Az ügyfél számára ez azt jelenti, hogy jobb döntéseket hozhat a hajtásrendszerek üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban.

Az együttműködés új dimenziói az ipari IoT-ben
A Schaeffler automatizált csapágydiagnosztikai szolgáltatásának integrálása a Sidrive IQ rendszerrel lehetővé teszi, hogy nagyobb biztonsággal és pontosabban megfigyelhetjük és meghatározhatjuk a csapágy állapotát. "Ez az együttműködés és az algoritmus-alapú diagnosztikai adatok automatizált cseréje a maga nemében az egyik első az ipari IoT-ben. Ez egy nagyszerű példa a technológiai vállalatok közötti együttműködés új dimenziójára" – mondta Hermann Kleinod, a Siemens Large Drives Applications vezérigazgatója.

A gépkezelők az alapos elemzések és a konkrét információk segítségével gyorsan megállapíthatják, hogy a meghajtórendszer tovább működhet-e, vagy közelgő károsodás esetén a csapágyat ki kell-e cserélni, esetleg megvárhatják a következő karbantartási intervallumot. Ez csökkenti a karbantartási munkálatokat és költségeket, és ami a legfontosabb, a nem tervezett, drága leállások is megelőzhetők.

A Siemens AG (Berlin és München) egy globális technológiai cégcsoport, amely több mint 170 éve a mérnöki kiválóság, az innováció, a minőség, a megbízhatóság és a nemzetköziség mellett áll. A világszerte aktív vállalat az épületek és elosztott energiarendszerek intelligens infrastruktúrájára, valamint a folyamat- és gyártási iparágak automatizálására és digitalizálására összpontosít. A Siemens egyesíti a digitális és fizikai világot az ügyfelek és a társadalom szolgálatában. A vasúti és közúti közlekedés intelligens mobilitási megoldásainak vezető szállítója, a Mobility révén a Siemens segít a személy- és áruszállítási szolgáltatások világpiacának alakításában. A nyilvánosan jegyzett Siemens Healthineers vállalatban meglévő többségi részesedésén keresztül a Siemens az orvosi technológia és a digitális egészségügyi szolgáltatások világelső szállítója is. Emellett a Siemens kisebbségi részesedéssel rendelkezik a Siemens Energy-ben, amely globális vezető szerepet tölt be az elektromos áram átvitelében és előállításában, és amelyet 2020. szeptember 28. óta jegyeznek a tőzsdén. A 2020. szeptember 30-án lezárt pénzügyi évben a Siemens-csoport 55,3 milliárd eurós árbevételt és 4,2 milliárd eurós nettó árbevételt ért el. 2020. szeptember 30-ig a vállalatnak világszerte mintegy 293 000 alkalmazottja volt. További információ az interneten a www.siemens.com-on.

A Siemens Large Drives Applications (LDA) nagy teljesítményű elektromos hajtásrendszerek gyártója közép- és nagyfeszültségű tartományokhoz: elektromos motorokhoz, átalakítókhoz és generátorokhoz. Az LDA a Siemens portfólió-cégeinek egyike. Ezek az egységek agilisak, rugalmasak és decentralizáltak, és gyors döntéshozatali és reakcióidőt kínálnak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy versenyképesebbek legyenek saját piacaikon, nagyobb hangsúlyt fektetve ügyfeleikre a különböző iparágakban.

www.schaeffler.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: