Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint ötven éve formálja az iparágat, most pedig a legjobb távolsági autóbusznak választották: a NEOPLAN Cityliner az Év Autóbusza

2021.10.14

Forrás: MAN Hírek
És a győztes nem más, mint…! A 22 ország szakújságíróiból álló nemzetközi testület a különleges kiadású NEOPLAN Cityliner Platin modellt választotta a 2022-es Év Autóbuszának.


A zsűrit kifejezetten lenyűgözte a teljesítmény, a költséghatékonyság, a biztonság, a kényelem és mindenekfelett az időtlen dizájn általános koncepciója.

¤  A NEOPLAN Cityliner a nemzetközi verseny megnyerésével ünnepli ötvenedik évfordulóját
    
¤  Az új Platin különleges kiadás nyerte el a rangos 2022-es Év Autóbusza díjat
    
¤  A busz elegáns dizájnjával, legkorszerűbb hajtásláncával és az OptiView tükörhelyettesítő rendszerrel hívja fel magára a figyelmet

¤  Az MAN Truck & Bus sorozatban másodszorra, egyébként pedig tizenegyedik alkalommal nyerte el az Év Autóbusza zsűrijének díját

Ötven évvel ezelőtt jelent meg a piacon a NEOPLAN Cityliner N 116 a mai magaspadlós távolsági autóbuszok kategóriájának előfutárjaként. Ennek az évfordulónak az alkalmából született meg a Platin különleges kiadás, amely előtt egy legendás példakép áll – és most egy díjjal is megkoronázták. Ugyanis az új NEOPLAN Cityliner Platin kiadás nyerte el a rangos 2022-es Év Autóbusza címet. A díjat a zsűri elnökétől, Tom Terjesentől vette át Andreas Tostmann, az MAN Truck & Bus elnök-vezérigazgatója és Rudi Kuchta, az MAN Truck & Bus autóbusz-üzletágának vezetője Münchenben. A 22 európai szakújságírót különösen lenyűgözte a busz általános koncepciója, amelyet gazdaságos üzemelés, egyedi dizájn, magas szintű járművezetői és utaskényelem, valamint innovatív biztonsági rendszerek sora jellemez. Az immár három évtizedes múltra visszatekintő Év Autóbusza díjat a legjelentősebb nemzetközi kitüntetésként tartják számon a távolsági buszok piacán.

Nagyon hálásak és büszkék vagyunk, hogy a NEOPLAN Cityliner típusunk meg tudta győzni a szakértőkből álló zsűrit – különösen úgy, hogy idén ünnepli jeles évfordulóját ez a távolsági busz. Ez a rangos díj egy csodálatos elismerés az MAN teljes csapatának, amelynek tagjai a végletekig elkötelezettek és kimagasló munkát végeznek” – mondta Andreas Tostmann, majd hozzátette: „Miután az MAN Lion’s Coach megkapta a 2020-as Év Autóbusza, az új MAN tehergépjármű-generáció pedig megszerezte a 2021-es Év Tehergépjárműve címet, a NEOPLAN Cityliner új díja a harmadik kitüntetés, amelyet vállalatunk járművei elnyertek három egymást követő évben. Ez a fantasztikus és innovatív termékpalettánk bizonyítéka, valamint egyértelműen mutatja, hogy jó úton haladunk a NewMAN stratégiánk megvalósításával.”

Az Év Autóbusza díj 22 ország szakújságíróiból álló nemzetközi zsűrije a NEOPLAN Cityliner típust választotta a 2022-es Év Autóbuszának. Müncheni látogatása során a zsűri elnöke, Tom Terjesen adta át a hőn áhított trófeát Andreas Tostmann, az MAN Truck & Bus elnök-vezérigazgatója és Rudi Kuchta, az autóbusz-üzletág vezetője részére

A teljes csomag pontosan megfelelő: a NEOPLAN Cityliner minden tekintetben meggyőző

Szeptember elején a szakértőkből álló zsűri négy európai buszgyártót hívott meg a Coach Euro Test busztesztre a szlovéniai Bled városába. Egyhetes intenzív tesztelés után – beleértve számos tesztvezetést és hosszú műszaki megbeszéléseket – a zsűri egyértelmű elhatározásra jutott abban, hogy a NEOPLAN Cityliner típust nevezze az új Év Autóbuszának. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri tagjait különösen lenyűgözte a költséghatékonyság, a kényelem, a dizájn és a biztonság jól kiegyensúlyozott általános csomagja. „A NEOPLAN Cityliner Platin kiadás a gazdaságos üzemelése ellenére is erős és dinamikus vezethetőségével győzött meg bennünket” – mondta a zsűri elnöke, Tom Terjesen. Az erőteljes hajtáslánc a legkorszerűbb hathengeres, Euro VI-os motorral és a hozzá tökéletesen illeszkedő új, hatfokozatú ZF EcoLife Coach 2 automatikus váltóval külön említést kapott. Ezt városközi és távolsági buszok számára tervezték, és különösen jól megfelel a meredek emelkedőikkel, illetve éles kanyarjaikkal nagy kihívást jelentő útvonalakra. A gyakori fékezések és erős gyorsítások nagyon rövid időn belül sok fokozatváltást követelnek meg. Az EcoLife Coach éppen ezekben a helyzetekben bizonyítja nagyfokú hatékonyságát. További lenyűgöző tulajdonsága, hogy zökkenőmentes és hatékony gyorsítást tesz lehetővé, mivel fokozatváltások közben nem szakad meg a hajtás.

Az újságírók dicsérettel illették a csúcsminőségű járművezetői munkahelyet és az innovatív biztonsági, illetve vezetéstámogató rendszereket is, amelyek a járművezetőknek és az utasoknak is előnyösek. Ezek közé tartozik az aktív, elektronikusan szabályozható lengéscsillapítás, vagyis az MAN Comfort Drive Suspension (CDS), az MAN OptiView, azaz a világ első tükörhelyettesítő rendszere távolsági buszok számára, valamint a bekanyarodást segítő rendszer aktív figyelmeztetéssel és gyalogosérzékeléssel, amely hatékonyan segíti megelőzni a holtterek okozta baleseteket.

A díj azt igazolja, hogy a NEOPLAN Cityliner még ma is a megfelelő választás bármelyik buszüzemeltető számára, miután az elmúlt öt évtizedben minden másnál erősebben formálta ezt az iparágat” – mondta Rudi Kuchta, majd hozzátette: „Két Év Autóbusza díjazottunk – az MAN Lion's Coach 2020-ban és most a NEOPLAN Cityliner – a távolsági autóbuszok iparágában mutatott szakértelmünket példázza. Az MAN és a NEOPLAN márkával ideális megoldásokat tudunk kínálni ügyfeleinknek az üzemeltetési igényeikre, ami rendkívül fontos, különösen most, amikor a piac továbbra is nagy kihívásokat támaszt a járvány miatt. Ugyanakkor ezek a kényelmes, innovatív és többszörösen díjnyertes távolsági buszok a legjobb feltételeket biztosítják ahhoz, hogy az utasok ismét izgatottan forduljanak az autóbuszos utazások felé.

Új, különleges Platin modell: az elmúlt ötven év egyik legbiztonságosabb és legfényűzőbb távolsági autóbuszai

A NEOPLAN Cityliner esetében a járművezetők és az utasok a távolsági buszok kategóriájának egyik igazi örökzöldjével kelhetnek útra. Először a legendás Omnibus Week kiállításon leplezték le Monaco városában 1971-ben. Az 1995-ben bemutatott és szigorúan hatvan járműre korlátozott, legendás Platin kiadás jubileumi modelljei jelentős érdeklődést váltottak ki. Akkor a vállalat hatvanadik évfordulója adta az apropót. Majd 2006-ban bemutatkozott a legújabb generáció a NEOPLAN Starliner dizájnikon alapjain, az összetéveszthetetlen „éles vágás” formavilágot alkalmazva. A háromféle hosszúságban gyártott Cityliner gyorsan népszerű távolsági busszá vált Európa-szerte, egyedülálló minőséget kínálva. Az MAN vállalathoz köthető húsz év alatt közel háromezer busz készült a stuttgarti, pilstingi, plaueni és most már az ankarai gyárban, így összesen körülbelül 8500 NEOPLAN Cityliner született öt évtized alatt.

A sikeres típus ötvenedik évfordulójának alkalmából most hírnevet szerzett magának a NEOPLAN Cityliner Platin különleges kiadás, amelynek példaképe az 1995-ös Platin modell. Első pillantásra a diszkrét platinafényezésű oldalfalak, orr és hátsó rész, az eredeti Platin emblémák és további krómszínű elemek emlékeztetnek a legendás elődre. Különösen meghökkentők az új, dinamikus megjelenésű dísztárcsák, amelyek szokatlan forgási dinamikája még álló helyzetben is „sportautóként” tünteti fel a Cityliner típust a távolsági buszok között. „Persze a dizájn is egyike annak a sok tulajdonságnak, amelyek egyértelművé tették számunkra, hogy a NEOPLAN Cityliner teljes mértékben rászolgál az Év Autóbusza díjra” – mondta a zsűri elnöke, Tom Terjesen.

Azonban ennek a busznak a belső kialakítása is lenyűgöző. Többek között a tágas belsőtere, az Exclusivo sorozat új, opcionálisan fejtámlával ellátott ülései és az okostelefonok USB-csatlakozón keresztüli vagy vezeték nélküli töltési lehetősége gondoskodik a kényelmes és pihentető utazásról. A komfort és a megjelenés mellett azonban a biztonság is kiemelkedő szerepet játszik a NEOPLAN Cityliner sikerében: számos innovatív vezetéstámogató rendszer biztosítja az utasok, a járművezetők és a többi közlekedő lehető legnagyobb biztonságát. A Covid-19 elleni óvintézkedések sora szintén hozzájárul ehhez. Csupán egyetlen példa erre, hogy a buszt eredeti MAN vírusölő utastéri levegőszűrővel szerelik fel. Ez aktív védelmet nyújt a vírusok terjedése ellen az aeroszolok koncentrációjának jelentős csökkentésével.

A zsűri különös figyelmet fordít a praktikusságra   

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri 1989 óta évente kiosztja az Év Autóbusza díjat különféle városi és távolsági buszoknak. Az európai szakújságírók elsősorban az összehasonlító tesztre a gyártók által benevezett járművek praktikusságát és koncepcionális tervezését helyezték a középpontba. A NEOPLAN Cityliner által elnyert díjjal az MAN Truck & Bus tizenegyedik alkalommal emelte magasba büszkén a buszmárkái, vagyis az MAN és a NEOPLAN révén megszerzett Év Autóbusza díjat – hatszor a távolsági (2022, 2020, 2006, 2004, 2000, 1994) és ötször a városi (2015, 2005, 1999, 1995, 1990) buszok kategóriájában.

www.man.eu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: