Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

2040-re klímasemleges lesz a Schaeffler-csoport

2021.10.26

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler gyártó tevékenysége 2030-ra, a beszállítói lánca pedig 2040-r lesz klímasemleges
• A középtávú célok és intézkedések az 1,5 fokos klímacéllal összhangban lettek meghatározva


• A fenntarthatósági ütemterv kezdeti céljait sikerült teljesíteni 

A Schaeffler-csoport 2040-től klímasemlegesen fog működni. Ez a célkitűzés érinti a teljes beszállítói láncot az ambiciózus középtávú fenntarthatósági célok mellett. Ezzel a célkitűzéssel a Schaeffler-csoport felgyorsítja a tempót a 2019-ben elfogadott fenntarthatósági ütemtervhez képest. A Schaeffler-csoport üzemei már 2030-tól klímasemlegesek lesznek, és 2025-től a termeléshez kapcsolódó kibocsátás háromnegyedét akarja a vállalatcsoport felszámolni. A félkész termékek és nyersanyagok beszállítói láncában keletkező kibocsátásokat 2030-ig 25 százalékkal csökkenti, majd 2040-re ezen a területen is el fogja érni a klímasemlegességet. Valamennyi számításnál 2019 a bázisév. A cél elérését széndioxid-kibocsátást csökkentő intézkedések támogatják, csak az elkerülhetetlen kibocsátások kerülnek kiegyenlítésre kompenzációs intézkedésekkel.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG vezérigazgatója elmondta: „A fenntarthatóság központi szerepet játszik vállalati stratégiánk megvalósításában. A Schaeffler-csoport 2040-re megvalósuló karbonmentessége jelenti számunkra a legfőbb prioritást. Konkrét célokkal és intézkedésekkel járulunk hozzá a párizsi klímaegyezmény céljainak eléréséhez. Ezzel is erősítjük kiemelt technológiai partner pozíciónkat, aki fenntartható megoldásokat és termékeket kínál, például az e-mobilitás és a megújuló energia különböző szegmenseiben.

Intézkedések a klímasemleges vállalat érdekében
A Schaeffler-csoport világos stratégiát követ, hogy elérje a saját maga által kitűzött célokat, és 2040-től klímasemlegesen működjön: vállalati szinten a divíziók, a régiók és az egyes területek számára specifikus intézkedéseket határozott meg, ezzel következetesen halad tovább a néhány éve elkezdett úton. A CO2-intenzitás bekerül a vállalati szintű irányítási modellbe a Schaeffler-csoport teljes ellátási láncában, mellyel meg lehet határozni és irányítani lehet az egyes folyamatok klímára gyakorolt hatásait. Hogy a fenntarthatósági célok beépítésre kerültek a legfelső vezetők javadalmazási struktúrájába, szintén egyértelmű jele annak, mennyire elkötelezett a vállalat a fenntarthatóság iránt.

Az első célokat már sikerült teljesíteni

2020 óta minden németországi telephely által beszerzett villamos energia 100 százalékban megújuló energiaforrásból származik. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben mintegy 260.000 tonna CO2-kibocsátást sikerült elkerülniük. 2024-re világszerte valamennyi telephely 100 százalékban megújuló forrásból termelt áramot fog beszerezni, ezen felül 2024-ig 100 gigawattóra megtakarítást fognak elérni az energiafogyasztásban. Ez a mennyiség körülbelül 28.500 három fős németországi háztartás éves áramfogyasztásának felel meg. 2020-ban több mint 100 intézkedés hatására 27 gigawattóra feletti éves megtakarítást értek el.

Célunk többek között egy erős CDP-besorolás megszerzése is. Ösztönzően hatott ránk, hogy csupán két év alatt, már 2020-ban sikerült elérni a „D” szintről az „A-” szintre történő javulást. A fenntarthatóság minden tekintetben szerves része a Schaeffler működésének. Bennünk is felmerülnek kérdések, ezért ez az átalakulás teljesen transzparens, ezt támasztja alá átfogó fenntarthatósági jelentésünk is” - mondta el Corinna Schittenhelm, aki a Schaeffler AG Igazgatótanácsában a személyügyekért és a fenntarthatósággal kapcsolatos feladatokért felel. Hogy a Schaeffler a fenntarthatóság kérdését kiemelten kezeli, mutatják egyéb célkitűzések is, mint például a munkahelyi biztonság folyamatos javítása az éves baleseti ráta átlagos 10 százalékos csökkentésével, valamint a frissvíz-felhasználás 20 százalékos csökkentése 2030-ig.

Partneri együttműködés másodlagos beszállítókkal és a fogyasztókkal
A Schaeffler-csoport új klímavédelmi céljai kapcsán szorosabbra fűzi kapcsolatát a másodlagos beszállítóival a klímasemlegesség elérése érdekében.Az együttműködés eredményeként a Schaeffler a jövőben olyan nyersanyagokat és a félkész termékeket fog beszerezni, melyek klímabarát gyártási körülmények között készülnek. Ez főleg az olyan nagy energiaigényű termékeknél jelent komoly kihívásokat, mint az acél és az alumínium. Az együttműködések alapját olyan megfontolások jelentik, mint a „zöld acél” vagy a hasonlóan környezetbarát módon előállított alapanyagok elérhetősége, a körforgásos gazdaság optimalizálása.

A mobilitás és a mozgás piacán tapasztalható átalakulás a globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler számára alapvető jelentőséggel bír. Például az elektromobilitást, a megújuló energiákat vagy a hidrogén előállítását és hasznosítását illetően a Schaeffler partnereivel a fenntartható innovációkat részesíti előnyben, hiszen a 1,5 fokos cél csak valamennyi érintett együttműködésével érhető el. Emiatt is szerepel a Schaeffler-csoport az „ENSZ Globális Megállapodás” dokumentumának aláírói között, és ezért tüntette ki az Egyesült Nemzetek Szervezete 2021. áprilisban a vállalatot, mint a világ 50 vezető fenntarthatósági és a klímavédelmi vállalkozásainak egyikét.

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: