Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler Savaria Kft. egy új együttműködéssel erősíti a szakmai képzések iránti elkötelezettségét

2021.11.03

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Vas Megyei Független Vizsgaközpont és a szombathelyi vállalat szakmai és képesítő vizsgák lebonyolításában működnek együtt


• 2005 óta több mint 200 tanuló szerzett szakmát a vállalat tanműhelyében 

• 3 ágazat és 5 szakma vizsgáinak biztosít helyszínt a Schaeffler 

Az utánpótlásnevelés rendkívül fontos a globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler-csoport számára. A Schaeffler hitvallása szerint, aki meg akarja mozgatni a világot, annak a megfelelő termékekre, a megfelelő emberekre, tehetségekre van szüksége, ezért nemzetközi hálózatukban mindenhol támogatják a fiatalok tanulmányait, képzését.

Tanulóképzés 2005 óta

A Schaeffler Savaria Kft. 2005-ben kezdte meg a tanulóképzést. A vállalat tanulóinak létszáma évről évre növekszik. „Máig több mint 200 tanuló szerzett szakmát a tanműhelyünkben. Kiváló gyakorlati tudást sajátíthatnak el diákjaink, amelyre alapozhatnak a későbbiekben, akár e-mobility területen is. Remek továbbtanulási lehetőségek állhatnak előttük, és akár munkavállalóként is erősíthetik csapatunkat” - emelte ki Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „több partneriskolával, és mostantól a Vas Megyei Független Vizsgaközponttal is együttműködünk; szakmai és képesítő vizsgákat szervezünk közösen, melyhez a helyszínt és az eszközöket is biztosítjuk. Tanulóink az általuk megszokott, otthonos környezetben tehetik le vizsgáikat, és a külsős diákoknak is nyugodt, biztonságos helyszínt biztosítunk tudásuk felméréséhez.

Öt szakma vizsgázóit fogadják

Három ágazat és öt szakma vizsgáinak nyújt helyszínt a szombathelyi Schaeffler. Elektronika és elektrotechnika, gépészet, valamint specializált gép- és járműgyártás ágazatokon belül a következő szakmák vizsgáira fogadnak tanulókat: ipari szerviztechnikus, automatikai technikus, CNC programozó, gépi és CNC forgácsoló, illetve mechatronikai technikus.

A szaktudás jelenti a jövőt, a vállalatoknál egyre több technikusra van szükség. Szeretnénk erősíteni a duális technikus képzést” – hangsúlyozta Hanyeczné Soós Krisztina, a Vas Megyei Független Vizsgaközpont vezetője.

Amennyiben szeretne megismerkedni a szombathelyi vállalatnál megvalósuló középfokú képzésekkel, vegyen részt tanműhelyi nyílt napunkon december 4-én! Részletek elérhetők itt:
https://www.schaeffler.hu/remotemedien/media/_shared_media_rwd/03_worldwide_1/websites_worldwide/hungary_3/tanmuhelyi_nylt_nap.pdf    

www.schaeffler.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: