Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ABB KNX-technológiával újul meg az *Azure the Oceanic* ikonikus épülete

2021.11.02

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB „Kőbe zárt zene” (Frozen Music) című építészeti videósorozata innovatív épületeket, és az azokat megálmodó építészeket mutatja be a világ különböző tájairól.


A sorozat következő része az art deco-stílusban épült híres Azure the Oceanic lakókomplexumba kalauzol el, hogy bemutasson egy nagy múlttal rendelkező épületet, és annak most folyó átalakítását.

Az épületben ABB KNX-technológiát építettek ki az olyan funkciók vezérlésére, mint például a világítás.

A „Kőbe zárt zene” videosorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene”. A pár perces filmalkotásokáttekintik az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.

Az indiai Chennai-ban található Hotel Oceanic fénykorában, az 50-es években maga volt a luxus, a csillogás, ahol gyakran szálltak meg filmcsillagok, sőt, még maga az indiai krikettválogatott is! Miután a szállót bezárták, állapota romlani kezdett, és a jelentős múlt dacára lassan feledésbe merült. A hely szelleme csak az utóbbi időben kezd új életre kelni, mégpedig egy látványos lakókomplexum formájában, mely az „Azure the Oceanic” nevet kapta.

https://www.youtube.com/watch?v=czTn0jQy-Mk&t=1s  
Frozen Music - ABB az építészetben: India; 4:07

Tervezője a szingapúri WOW Architects iroda, és felújításával várhatóan még 2021-ben elkészülnek. Az iroda alapítói – Wong Chiu Man és Maria Warner Wong – mindketten komoly tapasztalattal rendelkeznek az ilyen és ehhez hasonló különleges projektek megvalósítása terén. Az Azure the Oceanic tervezése során az eredeti szállodaépület progresszív szellemiségéből merítettek inspirációt, mely a környezet iránti felelősség modern kori követelményével egészült ki.

Az épület egyik különlegesen egyedi része a Seashell-pavilon. Az épület két tömbből áll, melyek hatalmas ujjak gyanánt kapcsolódnak egymásba. Az egyik falban szobor pavilont helyeztek el, mely a környezettudatosság szimbólumaként köti össze a földet, a tengert és az eget.

A tervek kidolgozására azután került sor, hogy az építészek megállapodtak a helyi hatóságokkal: nem egy tömör épületet alkotnak, hanem olyat, amelyik keretbe foglalja a Bengáli-öböl látképét.

A természet és a fenntarthatóság tematikája hatalmas üvegablakokkal egészül ki, melyek kapcsolatot teremtenek a külső környezet és a belső terek, illetve az alagsorban található esővízgyűjtő tartályok és a tetőn elhelyezett napelemek között.

Az épületben ABB KNX-technológiát építettek ki az olyan funkciók vezérlésére, mint például a világítás. Ez a megoldás csökkenti a felhasznált energia mennyiségét, miközben a kényelem és a biztonság magasabb szintjét kínálja az ott lakóknak. A rozsdamentes acélból készült Millenium kapcsoló termékcsaládunk tökéletesen illeszkedik a belsőépítészeti megoldásokhoz.

A „Kőbe zárt zene” sorozat további részei itt tekinthetők meg: 
https://new.abb.com/buildings/frozen-music  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) piacvezető globális technológiai vállalat, mely a hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását. Az ABB energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióit különböző szoftverekkel összekapcsolva tolja ki a technológia határait, hogy ezzel magasabb szintre emelje a teljesítményt. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerét a világ több mint 100 országában foglalkoztatott mintegy 105.000 munkatárs garantálja. www.abb.com  

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: