Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kiállítás ipar – a globális sikersztori

2016.07.27

Forrás: HUNGEXPO
Miközben számos iparág küzd a válság utáni évek depressziójával, a kiállítási ipar fellendülőben van. A világszerte közvetlenül több mint 700 ezer embernek munkát adó kiállítás szervezés Magyarországon is lendületben van.


A HUNGEXPO Zrt., a legnagyobb magyar kiállítás szervező, az utóbbi évek legsikeresebb félévét zárta idén. A cég rendezvényeit rekordszámú látogató kereste fel 2016. január és május között. Számuk a tavalyi év hasonló időszakához képest 10 százalékkal nőtt, ez csaknem 300 000 főt jelent. A kiállítók száma 15 százalékos emelkedést mutat, 2433 kiállító vett részt valamelyik kiállításon vagy vásáron.

A javuló gazdasági környezetnek és a folyamatos fejlesztésenek köszönhetően, a HUNGEXPO forgalma az első öt hónapban meghaladta a 4,06 milliárd forintot (12,94 millió euro) – ez 33 százalékkal több, mint a 2012-14-es évek átlaga.

Az év legsikeresebb kiállításai:
AGROmashEXPO és AgrárgépShow (45 ezer látogató és 350 kiállító)
FeHoVa és Budapest Boat Show (60 ezer látogató, 360 kiállító)
Utazás kiállítás és BringaEXPO (35 ezer látogató, 399 kiállító)
Autó, Motor Tuning Show (55 ezer látogató, 71 kiállító)
Construma (54 ezer látogató, 584 kiállító)
Sirha Budapest (20 ezer látogató, 400 kiállító)
Ipar Napjai (10 ezer látogató, 385 kiállító)

A saját kiállításai mellett idén 16 sikeres rendezvénynek adott otthont a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, köztük olyanoknak, mint az egyik legjelentősebb ázsiai autógyártó céges rendezvénye, vagy a Bocuse d'Or Europe. Az idei volt a helyszín eddigi történelmének legerősebb évkezdése, hiszen már az év első munkanapján egy nagyszabású rendezvénynek; az International AIA group kongresszusának és gála vacsorájának adhatott otthont a Hungexpo, alig egy hét elteltével az egyik ázsiai autógyártó óriás termékbemutató EMEA sales kongresszusát rendezték a helyszínen. Ezt követte a PlayIT – Magyarország legnagyobb játékkiállítása és vására, majd a Bocuse d'O Europe, amelyen 20 ország séfjei mérték össze tudásukat. A verseny zsűrielnöke, Jerome Bocuse minden idők legjobb európai döntőjének nevezte a budapesti rendezvényt, ami óriási megtiszteltetés a szervezőknek és a vásárközpontnak.


Az év hátralévő hónapjaiban is számos kiemelkedő esemény helyszíne lesz a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont.
Augusztusban itt rendezik például a Drónverseny 2016-ot, amely egyben robotika bemutató is. Októberben negyedik alkalommal rendezi a HUNGEXPO az AUTOMOTIVE Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói szakkiállítást és az AUTOTECHNIKA Kiállítást. Ugyancsak ebben a hónapban ad helyet a vásárközpont a Dental World nemzetközi fogászati szakkiállításnak és konferenciának, valamint a Tiszta Show tisztítás technológiai szakkiállításnak és vásárnak, és újdonság, hogy a Budapest Music Expo is a Hungexpón kerül megrendezésre.
Novemberben itt lesz az Őszi Esküvő Kiállítás, a Bónusz elektromos zenei fesztivál, a Ponty Show horgászati kiállítás és a Total Dance Fesztivál.

Global Exhibition Day

A kiállítási ipar világszerte az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. A Kiállításipar Világszervezete – partnereivel közösen – idén először ezért indította útjára a Kiállítások Nemzetközi Világnapját (Global Exhibition Day), amelyet ebben az évben június 8-án rendeztek.
A világnap elsődleges célja az, hogy felhívja a figyelmet a kiállítások és vásárok értékeire és a bennük rejlő lehetőségekre. Ezeknek az eseményeknek kulcs fontosságú szerepük van a kereskedelem – ezáltal az egész gazdaság – fejlődésében, a résztvevő vállalatok versenyképességének fenntartásában, az új termékek, technológiák megismerésében.

Szövetségek, egyetemek és más gazdasági szereplők csatlakoztak az összefogáshoz, amelyet hatvan ország szakmai szervezeti támogattak. A világnap alkalmából 30 országban – köztük Magyarországon – rendeztek fórumokat, konferenciákat, szemináriumokat. A magyarországi rendezvény társrendezői a Magyar Marketing Szövetség és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) voltak.

ÉS AZT TUDTA, HOGY..?
A Kiállításipar Világszervezete (Global Association of the Exhibition Industry – UFI) adatai alapján évente csaknem 31 ezer kiállítást tartanak világszerte, melyek 4,4 millió kiállítót és 260 millió látogatót vonzanak. Ma is, ahogy az év minden napján átlagosan 85 kiállítást tartanak a világon. Az iparág több mint 700 ezer embert foglalkoztat közvetlenül. Éves szinten a megrendezett kiállítások összterülete 124 millió négyzetméter, ami annyi, mint a Velencei-tó felszínének ötszöröse, de – mivel most ért véget a labdarúgó Európa-bajnokság – összehasonlíthatjuk a focipályákkal is, melyből 17 388 férne el ekkora területen.
  

www.hungexpo.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Drón ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: