Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2021. október 21.

2021.10.21

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Szeptemberi eredmények: 600.000 feletti utasszám és továbbra is stabil cargo forgalom
¤ Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása


¤  Társadalmi felelősségvállalási díjat nyert a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány 

Szeptemberi eredmények: 600.000 feletti utasszám és továbbra is stabil cargo forgalom

Bár a nyár véget ért, a szeptember sem szegte kedvét az utazni vágyóknak, hogy repülőre üljenek. Az ősz első hónapjában mért utasadatok is alátámasztják, hogy a szeptemberi kellemesen meleg napok kedvet csináltak egy-egy európai város meglátogatásához, és akár távolabbi desztinációkra való repüléshez is. Szeptemberben 639.051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi év azonos időszakához képest több, mint 625%-os növekedést jelent. Ha az idei eredményeket összehasonlítjuk a 2019-es rekordévvel, az látható, hogy az utasforgalom 42%-a máris visszatért. Éves összehasonlításban, utasforgalom tekintetében az ősz első hónapja a második legerősebb hónap volt 2021-ben, az augusztusi 702.524 fős utasforgalom után.

Szeptemberben a legnépszerűbb célállomások top ötös listáján négy európai nagyvárost is találunk: London, Tel Aviv, Amszterdam után Párizs és Frankfurt voltak a legkedveltebb úticélok.

A korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is stabil és magas a kezelt áruk mennyisége a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BUD Cargo City által kezelt havi légi áru volumene szeptemberben is 15 ezer tonna fölött teljesített, ami több mint 40%-kal magasabb a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel az év első kilenc hónapjának árumennyisége átlépte a 133.000 tonnát. Fontos megjegyezni, hogy az árumennyiség növekedése közel sem járt ugyanekkora járatszám bővüléssel; míg a tonnában mért mennyiség átlag 35-40%kal haladja meg a tavalyi értékeket, a gépmozgásszám a meglévő kapacitások jobb kihasználtsága miatt csupán 7%-kal bővült.

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gurulóútjainak májusban indult fejlesztése az eddigi legösszetettebb szakaszához érkezett, amelynek során a P1-P2 és Q gurulóutak korszerűsítése kezdődött el. Az építkezés ezen szakaszában a repülőtér üzemeltetője 635 m2-en, összesen 11 betontáblát cserél ki a burkolatban, valamint 138 méteren a burkolatba épített vízelvezető folyókák is megújulnak. Mindezek mellett lecserélik a gurulóúti padkákat és a hozzájuk tartozó szegélyfények alapépítményeit is, továbbá javítják a gurulóutak felületi hibáit, és megújulnak a burkolatok felfestései is.

A 2021-es év elején kezdődő felújítások ütemezésének megtervezésekor a Budapest Airport figyelembe vette az előre látható legnagyobb hazai eseményeket, mint például az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság döntője vagy az Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatása. Így ezekben az időszakokban szüneteltetni tudták a munkálatokat, hogy zavartalan lehessen a repülőtér működése, és az üzemeltető garantálhassa a maximális kapacitást, valamint a forgalom legjobb minőségben történő kiszolgálását.

A gurulóutak felújítása annak az infrastruktúra-fejlesztést és kapacitásnövelést célzó fejlesztéssorozatnak a folytatása, amely 2019-ben indult el a repülőtéren, és amely eddig csaknem 70 milliárd forint (200 millió euró) értékben valósult meg.

Társadalmi felelősségvállalási díjat nyert a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

A közelmúltban két fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással foglalkozó szervezet is beválogatta a tavalyi év legjobb vállalati felelősségvállalási programjai közé a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt.

Október elején adták át a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható jövőért díjait. A szakmai zsűri a társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Budapest Airport kezdeményezését, a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt díjazta, amely az értékelés szerint „humánus, példaértékű megoldás azokra az esetekre, amikor egy válság ideje alatt a munkáltató képtelen a munkatársak tovább foglalkoztatására”.

Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja pályázaton az alapítvány a „példamutató munkáltató” kategóriában shortlist jelölést ért el, és ezzel az elmúlt év legjobb 22 vállalati felelősségvállalási programja közé került. A szervezet közönségszavazásán az alapítvány a 6. helyen végzett.

A Budapest Airport a járványhelyzet kezdete óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. 2020 április elején a vállalat egy alapítvány felállításáról döntött, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség átlagban egy havi fizetésének felajánlásával indította útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az alapítvány célja azóta is azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta válság miatt veszélybe került a fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az alapítvány az elmúlt évben számos olyan munkavállalót támogatott, akiknek a járvány következtében megszűnt a repülőtéren a munkahelye, egészségügyi vagy megélhetési problémái adódtak. A támogatás a legtöbb esetben havi, rendszeres készpénztámogatást jelentett, amelyet a támogatottak elsősorban élelmiszerre, rezsiköltségek fedezetére, egészségügyi költségekre vagy gyermekük iskoláztatására fordítottak.

www.bud.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: