Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megduplázta tisztán elektromos járművei kiszállítását a harmadik negyedévben a Volkswagen Csoport

2021.10.19

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- 122.100 tisztán elektromos, akkumulátorhajtású autóval (BEV) (+109 százalék az előző év azonos időszakához képest) a félvezetőhiány ellenére is új harmadik negyedévi rekord


- Kínában jelentősen felgyorsult a piaci fellendülés: a harmadik negyedévben 28.900 (az első félévben 18.300) BEV-modellt szállítottak ki
- A harmadik negyedévben 6 százalék fölé emelkedett a BEV-modellek globális részesedése az összes kiszállításból
- 138 százalékkal, összesen 293.100 járműre nőtt a BEV-modellek globális kiszállítása az idei első kilenc hónap alatt
- Christian Dahlheim, a vállalatcsoport értékesítési igazgatója: „Továbbra is teljes gőzzel zajlik világméretű elektromos offenzívánk: Európában magasan az első, míg az Amerikai Egyesült Államokban a második helyen állunk a tisztán elektromos járművek tekintetében. Kínában is teljes sebességre kapcsoltunk, és a harmadik negyedévben csaknem 60 százalékkal több BEV-modellünket szállítottuk ki, mint az év első felében. Egyértelműen adott az intenzív kereslet az egymillió legalább részben elektromos (BEV+PHEV) autóról szóló éves célkitűzésünk megvalósításához.”

Wolfsburg/Budapest, 2021. október 19. – Sikeresen folytatta 2021 harmadik negyedévében világméretű elektromos offenzíváját a Volkswagen Csoport: júliustól szeptember végéig a félvezetőhiány ellenére is 122.100 tisztán elektromos, akkumulátorhajtású autóját (Battery Electric Vehicle; BEV) adta át ügyfeleinek, ami 109 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva. Különösen Kínában gyorsult fel jelentősen a piaci növekedés, az első félévi 18.300 után a harmadik negyedévben már 28.900 BEV-modell átadásával. A BEV-modellek részesedése a globális kiszállítások több mint 6 százalékára emelkedett a harmadik negyedév során. Szeptember végéig a vállalatcsoport világszerte összesen 293.100 BEV-modelljét adta át az idén, azaz több mint kétszer annyit, mint az előző év azonos időszakában (+138 százalék). Továbbra is igen jelentős a hálózatról tölthető hibridmodellek (Plug-in Hybrid Electric Vehicle; PHEV) iránti kereslet, amelyekből összesen 246 ezer darabot szállítottak ki az idei első kilenc hónap alatt, megduplázva az előző év azonos időszakának volumenét (+133 százalék).

A tisztán elektromos, akkumulátorhajtású autók (BEV) régiónkénti kiszállításaiban 209.800 járművel az idei első kilenc hónap után is élen jár Európa (részesedés: 72 százalék), ahol a vállalatcsoport mintegy 26 százalékos BEV-piaci részesedéssel piacvezető volt. Az Amerikai Egyesült Államokban eközben 27.300 BEV-járművét adta át, ami a konszern globális BEV-kiszállításai 9 százalékának felel meg. Az így elért nagyjából 8 százalékos piaci részesedés az ottani második helyet jelenti a tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsik piaci szegmensében. Kínában szeptember végéig 47.200 BEV-modellt adtak át az ügyfeleknek, ami a vállalatcsoport globális BEV-kiszállításainak 16 százalékát tette ki, a harmadik negyedévben pedig felgyorsult piaci fellendülése eredményeképpen már 24 százalékot ért el Kína részesedése. Amint Christian Dahlheim kiemelte: „A terveknek megfelelően a harmadik negyedévben jelentősen felgyorsítottuk Kínában BEV-értékesítésünk bővülését és jól haladunk az ID.-család tagjainak 80-100 ezer darabos értékesítéséről szóló éves célkitűzésünk megvalósítása felé.”

A Volkswagen alapmárka szeptember végéig 167.800 BEV-modelljét adta át ügyfeleinek (részesedés: 57 százalék), majd 52.800 járművel az Audi (részesedés: 18 százalék), 32.100 autójával a ŠKODA (részesedés: 11 százalék), 28.600 gépkocsival a Porsche (részesedés: 10 százalék), illetve 8800 járművével a SEAT (részesedés: 3 százalék) következett.

Az első öt BEV-modell kilenc hónap után:

- Volkswagen ID.4;  ;72.700 darab
- Volkswagen ID.3;  ;52.700 darab
- Audi e-tron (és e-tron Sportback);  ;36.100 darab
- Porsche Taycan (és Cross Turismo);  ;28.600 darab
- ŠKODA ENYAQ iV;  ;28.200 darab

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: