Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sikert sikerre halmoz az új MAN TG-család (Update9)

2021.01.12

Forrás: MAN Hírek
Februári bemutatkozása óta egyik szakmai díjat a másik után nyeri el az MAN új tehergépjármű-generációja. Ezenkívül az európai szaksajtó és az ügyfelek is rendkívül kedvező visszajelzéseket adnak az új TG-családról.


¤  Rangos díjakat nyert az új TG-család

¤  Európa-szerte a szaksajtó és az ügyfelek is elismerően nyilatkoznak az új TG-családról
    
¤ Az első magyarországi TGX üzemeltetőjének tapasztalatai

Ahogyan az MAN képviselői az új tehergépjármű-generáció világpremierjén kihangsúlyozták, a TG-család új mércét állít fel a kényelem, a biztonság, a költséghatékonyság, a megbízhatóság, a szolgáltatások, a hálózatba kapcsolt megoldások és a digitalizáció terén, így könnyebbé, hatékonyabbá és sikeresebbé teszi az ügyfelek üzleti tevékenységét. Az elmúlt hónapok sikerei pedig azt igazolják, hogy az új oroszlános járművek beváltják a gyártó ígéretét.

Szakmai díjak sora  

Miután az MAN TGX az elmúlt hónapokban az innovatív járművezetői munkahelyével elnyerte a 2020-as Red Dot és a 2021-es Gold German Design formatervezési díjakat, november közepén megkapta az egyik legrangosabb szakmai kitüntetést is, a 2021-es Nemzetközi Év Tehergépkocsija (ITOY – International Truck of the Year) címet. „Az új MAN TGX nagy előrelépést jelent a járművezetői komfort, az üzemanyag-hatékonyság, a hálózatba kapcsolt megoldások, valamint a kijelzési és kezelési kényelem terén. Ez egy abszolút jövőorientált tehergépkocsi, amely teljesíti a ma és a holnap szállítási igényeit” – foglalta össze Gianenrico Griffini, a 24 európai szakújságíróból álló zsűri elnöke a döntés indoklását. Az új TGX üzemanyag-hatékonyságát ráadásul a TÜV Süd hitelesített közúti tesztje is igazolta. Az összesen 684 kilométeres tesztúton az új MAN TGX 18.470 Euro VId átlagosan 8,2 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztott el, mint elődje, a 2018-as modellévű MAN TGX 18.460 Euro VIc.

Pozitív fogadtatás   

Mindezekkel összhangban az európai szaksajtóban is sorra jelennek meg az igen elismerő hangvételű cikkek, illetve tesztek, továbbá az üzemeltetőktől is sok pozitív visszajelzés érkezik. „Különösen elégedettek vagyunk az új MAN járművek belsőterével és a SmartSelect kínálta praktikus kezelhetőséggel” – mondta Johann Krieger, a Spedition Johann Krieger GmbH & Co. KG ügyvezető igazgatója. „A kedvező üzemanyag-fogyasztás, amely még az elődmodellénél is kisebb, egy valódi plusz” – emelte ki Daniel Hoppenstock, a HVL Transporte GmbH ügyvezető igazgatója. „Teljes mértékben elégedettek vagyunk a járművel, messze felülmúlja a várakozásainkat. Kifejezetten kellemes meglepetést okozott a kis üzemanyag-fogyasztása, amiért rögtön rendeltünk még egy új generációs nyerges vontatót” – nyilatkozta Heimo Staber, a Heimo Staber GesmbH ügyvezető igazgatója.

Az első fecske itthon  

Magyarországon is egyre több fuvarozócég flottájában tűnnek fel az új generációs MAN tehergépjárművek. A Csókási-Trans Kft.-nél immár 16 évre visszatekintő hagyomány, hogy hazánkban elsőként állítja munkába az MAN újdonságait. Nem kivétel ez alól az új TGX sem, amellyel már igen kedvező tapasztalatokat szerzett a vállalkozás tulajdonosa, Csókási Zoltán: „Először is kiváló az üzemanyag-fogyasztása, száz kilométerenként körülbelül három literrel kevesebb a 2018-as elődjéhez képest. Továbbá nagyon praktikus, hogy a sebességváltó már a bajuszkapcsolóról vezérelhető, nagyszerű a jármű stabilitása, illetve a menettulajdonságai és kényelmes az élettere.

www.man.eu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: