Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elektromos buszok érkeznek Veszprémbe

2021.09.28

Forrás: MAN Sajtóközlemény
Hazánkban elsőként a veszprémi közösségi közlekedésben szolgáló autóbuszokat üzemeltető V-Busz Kft. rendelt tisztán elektromos hajtású MAN Lion’s City E buszokat. Az öt korszerű jármű várhatóan a jövő év második negyedében áll majd forgalomba Veszprémben.


Minden igényt kielégítő, korszerű autóbuszok

Új technika, új kihívások

Miután az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. az új generációs Lion’s City szóló és csuklós buszokkal sikeresen megnyerte a V-Busz Kft. teljes flottájának megújítására kiírt pályázatot, most az öt elektromos busz beszerzési tenderén is győzelmet aratott. Ennek eredményeként a jövő év második negyedében öt darab 12 méteres, szóló, hetven férőhelyes MAN Lion’s City E érkezik a V-Busz Kft. járműparkjába. A 480 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomaggal akár háromszáz kilométert is elérhet a buszok hatótávolsága, amely biztonsággal elegendő a napi feladatok teljesítéséhez. A járművek szervizelését a Volánbusz Zrt. veszprémi telephelye biztosítja majd, a kiterjesztett garanciaidőn belül javítási és karbantartási szerződés keretében. 

Elérkezett az elektromos buszok ideje

Felkészültünk a tisztán elektromos autóbuszok értékesítésére és azt követő kiszolgálására. Az MAN Transport Solutions szolgáltatásunk keretében pedig megfelelő szaktanácsadással is állunk az üzemeltetők rendelkezésére, hogy hosszú távon is a lehető leghatékonyabban üzemeltethessék a járműveiket, illetve a lehető legjobban használhassák ki az akkumulátorcsomag kapacitását. A 42 dízel-elektromos hibrid és az öt tisztán elektromos hajtású, új generációs MAN Lion’s City modell üzembe állításával Veszprém egy európai mércével is rendkívül korszerű és igényes buszflottával büszkélkedhet majd” – mondta Hoyos György, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. buszüzletág-igazgatója.

Tapasztalatszerzési céllal

Cégünk, a V-Busz Kft. már azzal is nagy előrelépést tesz, hogy idén év végéig megújítja az egész flottáját, azonban szeretnénk a környezetvédelem terén is példát mutatni. Így a Zöld Busz Program támogatási lehetőségével élve öt elektromos busz beszerzése mellett döntöttünk. Ezt a darabszámot már elegendőnek találjuk ahhoz, hogy kellő üzemeltetési tapasztalatot szerezhessünk ezzel az új technikával a további beszerzések előkészítéséhez. A legnagyobb kihívást a töltőinfrastruktúra kiépítésében látjuk, ám az önkormányzat kiváló partner ebben, beleértve a szakmai támogatást is. Korábban járt már nálunk egy elektromos hajtású tesztbusz, amelyre az utazóközönségünk kifejezetten kedvező visszajelzésekkel reagált többek között a csendes és tiszta működésnek köszönhetően. Ezért nagy reményekkel várjuk az öt MAN Lion’s City E modell megérkezését” – tette hozzá Pálinkás Norbert, a V-Busz Kft. ügyvezető igazgatója.

www.man.eu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: