Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens kapcsolja össze digitálisan az Expo 2020 épületeit

2021.10.08

Forrás: Siemens, Hírek
A technológiai vállalat a jövőbeli intelligens városok mintaképét alkotja meg a dubaji expón.
A dubaji világkiállítás legfontosabb infrastruktúra-digitalizációs partnereként a Siemens az expo hatalmas, Monaconál kétszer nagyobb területén bemutatja, hogyan lehet egy város épületeit,


gépeit és létesítményeit okos technológia segítségével összekapcsolni. A Siemens MindSphere nevű ipari IoT megoldása tölti be az Expo 2020 központi idegrendszerének szerepét, mely többek közt 137 épület 200.000 adatpontját köti össze, valamint 15.000 kamera csatlakozik hozzá. Bár a kiállítás infrastruktúráját felügyelő rendszer a háttérben fut, mindenki, aki az expóra látogat, profitálhat a működéséből.

A Siemens technológiája lehetővé teszi az expo vezetői számára a fenntarthatósági mutatók követését, így többek közt az épületüzemeltetés optimalizálását, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, a víz- és energiatakarékosság elősegítését, valamint a látogatók kényelmének és biztonságának növelését is. A rendszer valós idejű hozzáférést biztosít az adatokhoz és elemzésekhez, így jobb döntéseket hozhatnak például arról, hogyan növeljék az épületek energiahatékonyságát vagy miként javítsák az öntözőrendszerek vízfelhasználását. Ez különösen fontos a Közel-Keleten, ahol az energiafelhasználás jelentős részét az épületek teszik ki. 

Itt, az eddigi leginkább digitálisan összekapcsolt expón megmutatjuk, mit tehet a Siemens annak érdekében, hogy a városok hatékonyabbá, fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé váljanak. Nemcsak a rendezvény mellett köteleztük el magunkat, hanem az Expo 2020 után ide költöztetjük dubaji központunkat is” – mondta Matthias Rebellius, a projektért felelős Siemens Smart Infrastructure üzletág vezetője, aki elmondta, hogy terveik szerint 2025-re duplájára, 1,5 milliárd euróra szeretnék növelni az SI üzletág digitális megoldásokból származó bevételeit. Ennek eléréséhez a vállalatnak hosszú távú tervei vannak, többek közt a régióban is: „Ázsia egy növekvő piac: Kínában, Indiában és a Közel-Keleten egyaránt szeretnénk növelni piaci részesedésünket” – tette hozzá.

A Siemens rendszeresen részt vesz a világkiállításokon 1851 óta, amikor a vállalat alapítója, Werner von Siemens bemutatta a nagyközönségnek mutatós távíróját Londonban. Az Expo 2020 Dubai rendezvényre 25 millió látogatót várnak. A rendezvény 2022. március 31-ig tart nyitva.

A Siemens Expo 2020-on betöltött szerepéről itt tudhat meg többet: 
https://new.siemens.com/global/en/company/topic-areas/expo-2020-dubai.html  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: