Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

RUE-F, a recirkulációs görgősoros rendszerek hatodik generációja új szintet jelent az ágazatban

2021.10.04

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
Schaeffler az EMO 2021 kiállításon
• Alacsonyabb üzemeltetési költségek az akár 50 százalékkal is alacsonyabb kenőanyag-használatnak köszönhetően


• Új összeszerelési megoldás csökkenti a ciklusidőt a gépgyártásban 
• Hosszabb élettartam és nagyobb üzembiztonság az optimalizált tömítőrendszernek köszönhetően 

A RUE recirkulációs görgőssoros rendszereivel az autóipari és ipari beszállító vállalat, a Schaeffler már több mint három évtizede mértékadó a legnagyobb fokú merevségre, teherbírásra, precizitásra és megbízhatóságra vonatkozóan mindenekelőtt a szerszámgépgyártás területén. A RUE ötödik generációja 2003 óta van jelen a piacon nagyon sikeresen – elsősorban a nagy kombinált eszterga- és marógépek, valamint a présgépgyártás területén, továbbá az egyengető gépeknél és sok más egyéb géptípusnál. Ennek megfelelően a vállalat magasra tette a lécet a RUE-F recirkulációs görgőssoros rendszerek új, hatodik generációjának kifejlesztésénél is.

Jobb felületminőség a forgácsolásnál
Az előző generációhoz képest a RUE-F hatodik generációja érezhetően alacsonyabb löketpulzációt, továbbá 40 százalékkal alacsonyabb eltolási erőket és akár 30 százalékkal kisebb ingadozásokat jelent az eltolási erőnél. Ezek a fejlesztések a hajtások egyszerűbb szabályozhatóságát és a pozícionálás nagyobb pontosságát eredményezik. A szerszámgépek főtengelyeiben történő alkalmazás esetén az új recirkulációs görgőssoros rendszerek segítségével még jobb felületminőséget lehet elérni. A kisebb eltolási erők különösen a nagy ciklusszámú tengelyeknél fejtenek ki érezhetően pozitív hatást az energiafelhasználásra és a hajtások üzemeltetési költségeire.

Akár 50 százalékkal kevesebb kenőanyag-felhasználás
A zsírzó csatornák innovatív, áramlástechnikai szempontból optimalizált kialakításával a kenőanyag mind a négy gördülőpályára tökéletesen oszlik el, függetlenül a vezető kocsik beépítési helyzetétől. Mindez azt teszi lehetővé, hogy a kenőanyag-használat akár 50 százalékkal is csökkenthető. A kedvező tribológiai feltételeknek köszönhetően nő a gépek üzembiztonsága, az élettartamuk pedig meghosszabbodik. Az alacsonyabb kenőanyag felhasználással az üzemeltetők többszörösen is megtakarítást érnek el, hiszen a beszerzésénél, a hulladékkezelésnél és azoknál a gépeknél, melyek hűtő-kenőanyaggal működnek, csökken az olajkiválasztással kapcsolatos ráfordítás.

Az élettartam és az üzembiztonság szempontjából fontos a komplex tömítőrendszer
A Schaeffler az új tervezésű tömítésekkel figyelembe veszi azt a trendet, miszerint a megmunkálóközpontokban különböző gyártási technológiák kerülnek kombinálásra. Az optimalizált alsó és felső tömítőlécek egy kiegészítő labirinttömítéssel rendelkeznek. Az új elülső oldali tömítés optimális lehúzási eredményeket kínál amellett, hogy maximális védelmet nyújt a szennyeződések bejutása ellen és különösen alacsony a súrlódása. Ezt a tömítést valamennyi síntípusnál, ill. lezárási megoldásnál lehet használni, legyen az kupak vagy zárószalag. Ezzel egy egységes és megbízható tömítőrendszer áll a felhasználók rendelkezésére valamennyi síntípusnál.

A gazdaságosság az összeszerelésnél kezdődik
A lineáris tengelyek összeszerelési ideje szempontjából lényeges tényező a rögzítő furatok lezárása a vezető sínekben. A Schaeffler kifejlesztett egy műanyagból készült egyrészes-kétrészes zárókupakot, ami egy nyomógyűrűből és a kupakból áll. Az egyrészes kialakítás jelentősen megkönnyíti a kezelést és a beütést. Más megoldásokkal összevetve körülbelül 50 százalék összeszerelési időt lehet megtakarítani a zárókupakkal. A számos előnye miatt az RUE-F recirkulációs görgőssoros rendszerek most már standard kialakításban az új egyrészes-kétrészes zárókupakkal kerülnek kiszállításra.

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: