Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler-technológiával jelentősen növelhető a szerszámgépek hatékonysága és pontossága

2021.09.27

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
A Schaeffler az EMO 2021-en
2021.09.27 | Schweinfurt
¤ Az automatizálás növeli az integrált rendszermegoldások iránti keresletet


¤  A felhasználók egyre inkább a többféle megmunkálási technológiát integráló szerszámgépekre térnek át · A digitalizáció javítja a gépek üzemidejét és növeli a termelési folyamatok hatékonyságát

A globális autóipari gyártó és beszállító vállalat, a Schaeffler az EMO 2021-en mutatja be legújabb szerszámgépgyártási innovációit. Marcus Eisenhuth, az Ipari üzletág európai vezetője kiemelte, hogy az iparágban jelenleg rengeteg változás történik.
Jelenleg két kulcsfontosságú tendencia van hatással a szerszámgépek és fémmegmunkáló központok felhasználóira és gyártóira: a szerszámgépek hatékonyságának növelése érdekében a kiegészítő automatizálási megoldások használata egyre növekszik, valamint több gyártási folyamatot egyre inkább integrálnak a szerszámgépeken belül. A Schaeffler folyamatosan fejleszti és finomítja a szerszámgépekhez tartozó termék- és szolgáltatásportfólióját, hogy ügyfeleinek optimalizált megoldásokat kínáljon, így alkalmazkodva a már említett trendekhez.

A szerszámgépek automatizálási megoldásainak terjedése
Az automatizáció jelentősen csökkentheti a szerszámgépek előkészítéséhez, és egyéb folyamatokhoz szükséges időt. Beszélhetünk például a nagyobb gépek használatára mutató tendenciáról, vagy a több, egymástól független gép működésének összekapcsolására használt rendszerek működtetéséről. A gyártók egyre gyakrabban alkalmaznak csuklóskarú robotokat, amelyek lineáris tengelyre szerelhetők, és sorozatgyártó- és szerszámgépek rakodására hivatottak. “Ez a piaci folyamat biztosan bővül, egyre nagyobb keresletet generál a gördülőcsapágyak, lineáris vezetők, valamint a különböző, ezeken alapuló beépített rendszermegoldások iránt. A Schaefflernek rendelkezésére áll a legkorszerűbb terméktechnológia ezeknek az igényeknek a kielégítésére.” - mondta Ralf Moseberg, a Schaeffler Ipari Automatizálás felelős vezetője.

A kombinált eszterga- és marógépek területe ugyancsak stabilan fejlődő, növekvő ágazat. Ezeknek a rendkívül dinamikus megmunkálóközpontoknak a Schaeffler a legjobb minőségű, legmegbízhatóbb csapágyválasztékot kínálja, többek között a beépített, precíz szögmérő-rendszerekkel felszerelt típusokat. A Schaeffler forgóasztal-csapágyai több tekintetben is kiemelkedők: a billenő forgóképességük jóval nagyobb mint más konkurens termékeknek, a súrlódási értékük pedig igen alacsony, és jóval nagyobb a döntési merevségük (akár 30 százalék). A gépgyártók számára ez garantálja a forgóasztal stabilitását, gyorsaságát, a hőhatások okozta változásokat pedig jelentősen csökkenti. E gépek felhasználói pedig végül időt nyerhetnek, pontosabb megmunkálást kapnak eredményképpen, hatékonyabbá válik a termelés.

A többfunkciós szerszámgépek egyre növekvő használata
A többfunkciós szerszámgépek, illetve géptechnológiák TCO-szempontból vonzóak lehetnek, de a gördülőcsapágyak alkalmazását illetően már nagyobb kihívást jelenthetnek működtetésükben. “Olyan gördülőcsapágyakat igényelnek, amelyek a keményebb alkotórészek által okozott behatásoknak ellenállnak, nem szennyeződnek és alacsony súrlódási értékkel rendelkeznek, tömítőrendszerük pedig képes megbízhatóan alkalmazkodni a különböző megmunkálási folyamatokhoz.” - fejtette ki Moseberg. “Az EMO 2021-en a Schaeffler ezekre a kihívásokra alkotott megoldásait mutatja be, mint például az RUE-F újgenerációs lineáris, visszatérőkörben mozgó gördülőcsapágyait és vezetővonal-szerelvényeit.

Az RUE-F új szerelvényeit az eddigieknél jóval kevesebb kenőanyag-használatra tervezték, így költséghatékonyabb és környezetbarátabb. Emellett a kenőanyag-szennyeződés is elkerülhető, ami szintén költséghatékony, különösképp egyes hűtőanyagot használó gépek esetében. A továbbfejlesztett, finomított, visszatérő geometrikus mozgással a szerszámgép jóval hatékonyabb felületkezelést végezhet.

Digitalizáció a gépek ellenőrizhetősége és a megnövelt üzemidő érdekében  
A Schaeffler széles választékát kínálja azoknak a termékeknek, amelyek jóval egyszerűbbek és sokkal olcsóbbak az átlagos szerszámgép-kivitelezési és rendszerfelügyeleti megoldásoknál. Ilyen típus például a Schaeffler SpindleSense, amely a főorsó elmozdulását méri, ezzel elősegítve a teljes leterheltség mellett is a biztonságos működést. A Schaeffler DuraSense gépsegédként, a gépek felügyeletére született. A gyártási követelményeknek megfelelő, tartósan pontos felületkezelést biztosít, segíti a gépállapot-ellenőrzést, elhárítja az esetleges hirtelen leállást eredményező hibákat, a munkaidőt pedig jelentősen növeli.

Egyszerűen telepíthető a rendszer a már meglévő gépre. Az egyvonalú sínbe vezetve szerelhető fel a DuraSense, amely alacsony költséggel jár, mégis könnyedén digitalizálható vele az adott szerszámgép, hogy hatékonyabban és jóval nagyobb üzemidővel működhessen.

A Schaeffler állapotfelügyeleti- és kenőrendszerek széles választékát is kínálja. Ezekkel az eszközökkel a gyártók megbízhatóan, költséghatékonyan, tartós minőségben termelhetnek, és közben folyamatosan nyomon követhetik szerszámágépeik minőségét, állapotát, termelékenységi mutatóit. A Schaeffler is alkalmazza üzemeiben ezeket a módszereket, leggyakrabban a nagy teherbírású köszörűgépek felügyeletében.

www.schaeffler.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: