Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Raaberbahn bővíti járműparkját

2021.09.29

Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ Három új, 2019-ben megrendelt Ventus Desiro ML a szerződés szerinti határidő előtt került átadásra
¤ Október 04-től Deutschkreuz és Bécs között közlekednek


¤  Már 2022 tavaszán újabb öt szerelvény érkezik

A burgenlandi ingázók számára az új Ventus vonatok 2021. szeptember 28-i ünnepélyes üzembe helyezése egy újabb, alapvető mérföldkövet jelent.  Különlegesség, hogy az egyik vonatot "Burgenland 100 éves" logóval matricázták fel.

Az új közlekedési szolgáltatási szerződések keretében a Szövetségi Éghajlatvédelmi Minisztérium és a Keleti Régió Közlekedési Szövetség átfogó közlekedési szolgáltatásokat rendelt meg. A Raaberbahn ezeknek a közlekedési kapcsolatoknak az érdekében összesen nyolc Ventus motorvonattal bővíti saját járműparkját. 2021. szeptember 28-án helyezték ünnepélyesen üzembe az első három új sárga-zöld színű járműszerelvényeket, amelyek 2021. október 4-től a Deutschkreutz-Bécs útvonalon, valamint a bécsi agglomerációban, egészen Pozsonyig közlekednek majd.

Az utasok számára az új vonatok fokozott kényelmet nyújtanak. Ilyenek például kényelmi ülések, Wi-Fi és légkondicionálás, nagy képernyők az optimális utastájékoztatáshoz, korszerű berendezések az egész vonaton, valamint akadálymentesítés és erős színkontrasztok a látássérültek számára. Technikailag a sárga-zöld Desiro ML 75 méteres hosszával és 160 km/h-s végsebességével, valamint gyorsulásával tűnik ki. A Szövetségi Éghajlatvédelmi Minisztérium és Burgenland tartomány támogatása lehetővé teszi számunkra a Raaberbahn folyamatos fejlesztését és környezetbarátabb kialakítását ”, mondta elégedetten a Raaberbahn vezérigazgató helyettese, Hana Dellemann.

A vasúti közlekedés jövőbeni fenntartásához elegendő és folyamatos beruházásra van szükség. A vonatokat az UniCredit Leasing (Ausztria) GmbH finanszírozza Burgenland tartomány garanciavállalása mellett. „Az új vonatok sok ingázó azon kívánságát teljesítik, hogy minél gyorsabban, kényelmesebben és klímabarátabb módon jussanak el az agglomerációkba" - hangsúlyozta Hans Peter Doskozil tartományfőnök. „Ugyanakkor örülök, hogy a Raaberbahnba történő beruházás hosszú távon biztosítja a regionális munkahelyeket Burgenlandban. Ez a gazdaságilag kihívást jelentő időkben különösen fontos. Ezért evezünk egy hajóban, amikor a helyi know-how-t kell a vasútnál támogatni Wulkaprodersdorfban. A Raaberbahnnak és Burgenlandnak szorosan egymáshoz kapcsolódó, közös történelme van. Ezt mutatja az új vonat "Burgenland 100 éves" logóval ellátott márkajelzése is.

A sárga-zöld Ventus motorvonatokat a Siemens Mobility Austria gyártotta. A szerelvények beltéri kiépítését, az összes műszaki berendezést is beleértve, az ÖBB műszaki szolgáltató vállalkozása, az ÖBB Technische Services GmbH Bécs Jedlersdorf városrészében található műhelyében végezte el. A hazai kis- és középvállalkozások beszállítóként szintén döntő jelentőségű szerepet játszottak a beszerzésben.

A modern vonatok erősítik a Raaberbahn gazdaságosságát, és magas szintű kényelmükkel még több utast vonzanak a környezetbarát vasútra. Egyesítik a gazdasági hatékonyságot és az éghajlatvédelmet, ugyanakkor az új vonatok konkrétan hozzájárulnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez" - mondta Arnulf Wolfram, a Siemens Mobility Austria vezérigazgatója.

Ezekkel a megbízásokkal nemcsak jelentős hozzáadott értéket teremtettek Ausztriában, hanem mindenekelőtt a vasút, mint a jövő közlekedési eszköze került ismét reflektorfénybe. Az innovatív és fenntartható vasút az éghajlatbarát közlekedés gerince. Ezek az egész régió életminőségébe való befektetést jelentenek" - mondta Herbert Kasser, a Szövetségi Éghajlatvédelmi Minisztérium főtitkára.

A modern és biztonságos vonatok garantálják a burgenlandi ingázók biztonságos és kényelmes vasúti utazását. A járműpark bővítésével a burgenlandi tömegközlekedés még vonzóbbá válik az utazók számára" - tette hozzá Heinrich Dorner közlekedési tartományi tanácsos.

Az újonnan leszállított járműveket az akkumulátoros hibrid technológia előzetes felszerelésével látták el. Ez azt jelenti, hogy bármikor átalakíthatók hibrid akkumulátoros technológiára. A jövőben a sárga-zöld Ventus vonatokat a nem villamosított vonalakon is előremutató és biztonságos, kibocsátásmentes alternatívaként lehetne használni.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: