Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Toyota lesz az *Egy a Természettel* Vadászati és Természeti Világkiállítás Mobilitási Partnere

2021.09.21

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A világ legzöldebb autógyártója és a szeptember 25. - október 14. között a megújult Hungexpo területén megrendezésre kerülő „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás közötti kapcsolódási pont egyértelműnek bizonyult: a fenntarthatóság, a természetvédelem.


Éppen ezért a Toyota lesz a nagyszabású esemény mobilitási partnere.

A világ vezető környezetbarát autógyártójaként ismert Toyota jövőképének központjában a fenntarthatóság érdekében végzett innováció áll. A vállalat üzleti folyamatai során során, a gyártástól egészen az újrahasznosításig a környezettudatos gazdálkodás az elsőrendű szempont, miközben értékesítései tekintetében világszinten már 20%-ot, európai szinten pedig mintegy 60%-ot tesznek ki a környezetbart öntöltő hibrid elektromos autók, és vezető szerepet tölt be a plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtások területén is.

A Toyota hibrid modelljei a károsanyag-kibocsátás tekintetében például nem csak a széndioxid kibocsájtást mérséklik, hanem alacsonyabb koromrészecske-kibocsátásuk révén a levegő minőségének megóvásához is hozzájárulnak, a világ első sorozatgyártott hidrogén üzemanyagcellás elektromos autója, a melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Toyota Mirai második generációja pedig menet közben egyenesen tisztítja az autón áthaladó levegőt. Nem meglepő hát, hogy az Interbrand második egymást követő alkalommal ítélte a Toyotának a Legzöldebb globális márka címet.

Az együttműködés részeként a látogatók találkozhatnak a Világkiállítás 20 napja során a Future of Nature Innovációs Showroomban (Hungexpo, C pavilon) a világ első sorozatgyártott teljesen hidrogén meghajtású személyautója, a Toyota Mirai legújabb generációjával is. A Mirai japánul azt jelenti: „Jövő”.

Már a névválasztás is jelzi, hogy ez az autó új korszakot nyit a gépkocsik világában. A hidrogén segítségével elektromos áramot fejlesztő és kizárólag vizet kipufogó, menetközben pedig a szállópor részecskéktől a levegőt is tisztító Mirai élen jár a környezetbarát működésben. A mobilitási feladatok ellátásában emellett többek között a világ leghatékonyabb hálózatról is töltött hibrid autójaként is ismert Toyota RAV4 Plug-in Hybrid gondoskodik.

Az együttműködést beharangozó látványos videó az alábbi linken tekinthető meg: “Egy a Természettel“ Vadászati és Természeti Világkiállítás

„A világ vezető környezetbarát autógyártójaként megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen nagyszabású, és a felelős vadgazdálkodástól természetvédelem legváltozatosabb aspektusain át a biodiverzitás megőrzésének fontosságáig mindent felölelő kiállítás mobilitási partnere lehetünk. Külön öröm számunkra, hogy a Vadászati és Természeti Világkiállítás ad majd teret arra is, hogy a szélesebb hazai és idelátogató nemzetközi közönség először ismerkedhessen meg közelebbről a melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Toyota Mirai legújabb generációjával, amelynek bemutatkozása fontos mérföldkövet jelent a hidrogén alapú társadalom felé vezető úton.” – fogalmaz a partnerség kapcsán Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

www.toyota.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Toyota ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: