Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tizenkettedik alkalommal publikálta éves ESG jelentését a Hankook Fenntarthatósági eredményeket közöl és új bizottság létrehozásáról tájékoztat az abroncsgyártó

2021.09.08

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook új ESG (Environment, Social, Governance – környezeti, társadalmi, irányítási) jelentése nyolc minősítő tényező tükrében ismerteti a vállalat fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit.


A Hankook 2010-ben publikálta első ESG jelentését, így a 2020/21-re vonatkozó dokumentum már a tizenkettedik a sorban. Az ESG bizottság megalakításával pedig a vállalat fenntarthatósági menedzsmentjét kívánja erősíteni.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2021. szeptember 8. – A Hankook 2020/21-re vonatkozó ESG jelentése bemutatja a vállalat fenntarthatósági menedzsmentjének tevékenységét és eredményeit. A jelentés elkészítéséhez az alábbi nyolc kategóriában nyújtott teljesítményét vette górcső alá az abroncsgyártó:  felelős vállalatirányítás, integrált környezetgazdálkodás, éghajlatváltozásra adott válasz, közösség bevonása és fejlesztése, átláthatóság és üzleti etika, munkavállalói értékteremtés, az alkalmazottak munkahelyi biztonsága és egészségvédelme, valamint az ellátási lánc minden szereplője számára előnyös partnerkapcsolat kialakítása. A jelentés a 2030-ig teljesítendő célkitűzésekkel, valamint az igazgatótanácsban nemrégiben létrehozott ESG bizottság stratégiáival is foglalkozik. A bizottság felel a környezeti, társadalmi és irányítási ügyekkel kapcsolatos konzultációért, tanácskozásért és javaslattételért.

A Hankook azzal is sokat tett a fenntarthatóságért, hogy 2018-ban elkötelezte magát a fenntartható természetes gumikra vonatkozó irányelvek és a vállalat környezetvédelmi célkitűzéseit összefoglaló E-Circle mellett. A cég az egyes szakterületekhez tartozó nyolc albizottságon keresztül közvetíti a döntéshozók és az alkalmazottak felé fenntarthatósági vízióját és fejleszti az ESG irányítást. Az abroncsgyártó ambiciózus célkitűzéseivel és az érintettekkel való együttműködéssel számos, a társadalomra pozitív hatással bíró tevékenységben vesz részt.

A Hankook legelőször 2011-ben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexén, 2016 óta pedig minden évben megtalálható Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World listáján. A vállalatot különösen a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén mutatott kiemelkedő eredményei miatt ismerik el. A cég szintén kiváló értékelést kapott a CDP-től (korábban Carbon Disclosure Project), amellyel a környezetvédelemmel és az éghajlatváltozásra adott válasszal kapcsolatos eredményeket ismerik el; a CDP Climate Change Korea Awardson el is nyerte a felelős szén-dioxid gazdálkodásért járó Carbon Management Sector Honors díjat.

A Hankook átlátható célokat tűzött ki maga elé: többek között 2050-re például csak 100%-ban fenntartható nyersanyagokat használ fel, és a 2018-as szint felére csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az abroncsgyártó több, vállalati fenntarthatóságot megcélzó programnak, például az ENSZ Global Compact megállapodásának is tagja, illetve olyan környezetvédelmi lépéseket támogat, mint a fenntartható természetes gumikra vonatkozó irányelvek.

A 2020/21-es ESG jelentés online formában lesz elérhető, ami szintén környezettudatos döntés a vállalat részéről. A Hankook 2020/21-es ESG jelentése www.hankooktire-mediacenter.com (ESG Report) linken érhető el.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: